torsdag 14 april 2016

Motordag på Rosvalla

F11 Museum i Nyköping har nu på gång nya projekt som ska marknadsföras och visas på motordagen på Rosvalla. På fredagen blev det för mig en biltur ut till museet och hämta broschyrer och lite produkter som skulle säljas! Viktigaste var att marknadsföra F11 Museet och deras gamla fina plan samt utbudet och möjlighet att köra simulatorer.

Idag finns det en simulator för Viggen och en för Cessnan och i början av september lanseras SK60, en ny simulator. På en lastbil kördes en motor från SK60 till Rosvalla. Den är tung och fick lastas och lossades med en kran som finns på bilen. Det gick bra och vi stod på vår utställningsplats, som var alldeles innanför den stora dörren i utställningshallen. In körde nya bilar och gamla veteranbilar. En gammal Saab med sovplats på taket,  och en efterföljande turkosfärgad Chevrolet med en gammal husvagn i släptåg. Det var verkligen blandat utbud på utställningen.

Marknadsansvarig för museet, Kenneth  berättade för kollegor på utställningen att på lördag. Då skulle SK60:ans motor startas varje timme. Detta med en mycket allvarlig och trovärdig min.

- Jesses, hur har Kenneth nu tänkt? Motorn väger jättemycket. En motor har en dragkraft på 8,8 kN(kilo newton). Planet med två motorer har en maxfart på 890 km/timme.

Lördagen kom och det var mycket folk i vår monter och kring vår SK60 motor. Jan var klädd i pilotklädsel för att vi skulle kunna sätta ytterligare prägel på museets nya paket. Erbjudandet är att köra alla tre simulatorerna i 120 minuter och att vara pilot i på låssas samt att få fika. En jättefin födelsedags present till tjej som kille eller varför inte till Svensexan.

 Tur var att Kenneth avstod från att starta och blåsa ut SK60 motorns alla krafter. Trots att vi stod nära den stora dörren har det nog blivit explosionsartat och en riktig katastrof. Det var några dagar in på april månad, men ett riktigt försenat aprilskämt. Kul!

Då utställningen var klar rullades SK60:s motor ut med förenade krafter och lastades på lastbilen för att transporteras tillbaka till F11 Museum. Bord och övriga prylar packades ner för att köras tillbaka.
En lyckad dag för marknadsföring av F11 Museet och den satsning som frivilliga föreningskrafter genomför.

Välkommen till F11 Museet!

Doris Nyström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar